Zeka Soruları 2022: Zihinleri Zorlayan Birbirinden Zor Mantık Soruları Ve Cevapları

Zeka soruları en kısa tanımıyla normal sorulardan farklı seviyede, zorlukta olan ve beyni yoran cinsten sorular olarak tanımlanabilir.

Zeka Soruları 2022: Zihinleri Zorlayan Birbirinden Zor Mantık Soruları ve Cevapları

Soru 1: Gece saat sekizde yatıp, yatarken saati guguklu saat ile sabah dokuza kurulduğu zaman bu saati ayarlayan kişi kaç saat uyumuş olur?

Cevap 1: Guguklu tarzda olan saatler gece ile gündüzü birbirinden ayırt etmediğinden dolayı sadece 1 saat uyku uyunmuş olur.

Soru 2: Bir adam Dikdörtgen şeklinde olan ve her cephesinin de güney manzaralı olduğu bir ev inşa etmektedir. Evi büyük bir ayı ziyaret ederse bu ayının sahip olduğu renk ne olur?

Cevap 2: Ayının rengi beyaz olur. Evin her cephesi güneye ait oluyorsa bu bina kuzey kutbunda yer almaktadır.

Soru 3: Doktor ilaç olarak 3 hap verdikten sonra bunları arasında yarım saat olacak şekilde içilmesi gerektiğini söylediği zaman ilacı bitirmek ne kadar zaman alır?

Cevap 3: Totalde 1 saat zaman alır. Birincisi alındıktan yarım saat sonra iki ve bir yarım saat daha sonra da üçüncü alınır. Toplam ise 1 saat etmiş olur.

Soru 4: Bir çiftçiye ait 17 koyun var. Salgın bir hastalık olup bu sürüden dokuz tanesi ağır hasta olarak kaldı ve diğer hayvanlar ise öldü. Çiftçinin geriye kaç koyunu kaldı?

Cevap 4: 9 adet canlı koyun kalmıştır.

Soru 5: 3 elma var. İki tanesini biri aldıktan sonra var olan elmadan geriye kaç elma kalır?

Cevap 5: Var olan elmadan geriye 2 elma kalmıştır.

Soru 6: Sadece tek bir kibrit var ve içerisinde gaz sobası, bir adet mum ve bir adet gaz lambası olan soğuk bir odada bulunuyor. Önce hangisini yakmak mantıklı olur?

Cevap 6: İlk önce kibrit yakılması gerekmektedir.

Soru 7: Bazı ayların 30 bazılarının ise 31 çektiği bilinir. Kaç ayda 28 gün yer alır?

Cevap 7: Bütün ayların içerisinde 28 gün yer almaktadır.

Soru 8: 30 sayısını yarıma bölüp 10 ekledikten sonra kaç sayısı elde edilir?

Cevap 8: 70 sayısı elde edilmiş olur. Yarıma bölmek demek iki katı ile çarpmak anlamına gelmesi demektir.

Soru 9: Chicago’dan hareket etmekte olan ve içerisinde 43 adet yolcu bulunan bir otobüs, Pittsburgh’da 7 yolcu alıp 5 yolcuyu bırakmıştır. Celevand’da ise 8 yolcuyu tuvalet için bırakmıştır, bu yolcular geri bindikten sonra yeni bir 4 yolcu bindi. 20saat geçtikten sonra ise gidilmek istenen yere vardığı zaman şoförün adı ne olarak bilinir?

Cevap 9: Şoförün bu yazıyı okuyan kişi olduğu bilinir.

Haber Kaynağını Görüntülemek için Tıklayın

Yazar: – Milliyet